بتن ریزی کف با ماله پروانه ای
بتن ریزی کف با ماله پروانه ای
Blog Article
تحول اساسی در تولید سیمان در اوایل قرن نوزدهم اتفاق افتاد:
سیمان، یکی از مهمترین مصالح ساختمانی ساخته دست بشر است که به منظور اتصال اجزا مختلف یک سازه نظیر سنگ، آجر، کاشی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این، سیمان یکی از ترکیبات اصلی بتن در ساخت سازههای مختلفی مانند پل، سد، ساختمانهای مسکونی، ساختمانهای تجاری و دیگر سازههای بتنی است.
سیلیکاتها که حدود ۷۵% سیمان پرتلند معمولی را تشکیل میدهند، نقش اصلی را در تعیین مشخصههای سختشدگی (روند توسعه مقاومت) ایفا میکنند. به منظور به دست آوردن درک واضحی از تغییرات شیمیایی و فیزیکی در زمان هیدراتاسیون سیمان پرتلند، مطلوب آن است که واکنشهای هیدراتاسیون آلومیناتها و سیلیکاتها به طور جداگانه مورد بحث قرار گیرند.
گویی رازهای این مادهی شگفتانگیز را ورق میزنیم و درک عمیقتری از دنیای سازهها و عمران به دست میآوریم.
از این نوع سیمان در سازه های دریایی، فاضلاب ها، سدها، پل ها و غیره استفاده می شود.
با آسیاب کردن این ماده و افزودن ترکیباتی نظیر گچ به آن، سیمان تشکیل میشود. در بخشهای بعدی، به تشریح نحوه ساخت کلینکر خواهیم پرداخت.
زمان گیرش سیمان به عوامل مختلفی مانند نوع مطالعه از رفرنس سیمان، دمای محیط و نسبت آب به سیمان بستگی دارد.
به علت نسبت زیاد سولفات به آلومینات در فاز محلول در مدت چهار ساعت اول هیدراتاسیون، اترینگایت معمولاً اولین هیدراتی است که متبلور میشود. در سیمانهای پرتلند دیرگیر معمولی که حاوی ۵ تا ۶% گچ هستند، رسوب اترینگایت به سفتشدگی (از دست دادن روانی)، گیرش (جامد شدن خمیر) و توسعه مقاومت اولیه کمک میکند.
در این مقاله، به معرفی کامل سیمان، انواع سیمان، کاربرد، ویژگی و اجزای تشکیل دهنده آن میپردازیم. پس در ادامه همراه پورتال جامع مهندسین ایران باشید.
استحکام ملات سیمانی با گذشت زمان افزایش مییابد. به همین دلیل، در کنار نتایج آزمایشها باید به سن ملات نیز اشاره کرد.
دانستن مقدار حرارت آزاد شده نیز مهم است، زیرا حرارت در بعضی مواقع کمککننده کار و در بعضی مواقع مانع کار است. دانستن سرعت واکنش نیز حائز اهمیت است، زیرا زمان گیرش و زمان سختشدگی را تعیین میکند. واکنش اولیه باید به حد کافی کند باشد تا بتن را برای ریخته شدن در محل توانا سازد. از سوی دیگر سختشدگی سریع، بعد از آنکه بتن جا داده شد، مطلوب است.»
انواع مختلفی از سیمانهای شیمیایی تولید شدهاست. بسیاری از این محصولات انحصاری هستند و جزئیات ساخت و نحوه عملکرد آنها اغلب به راحتی در دسترس نیست.[۲۱]
در مراحل بعدی، وقتی تحرک یونی محدود میشود، هیدراتاسیون ذرات سیمانی باقی مانده ممکن است از طریق واکنشهای حالت جامد صورت گیرد.
گیرش و سخت شدن سیمان هیدرولیک شامل واکنشهای هیدراتاسیون است و بنابراین به آب نیاز دارد، در حالی که سیمانهای غیر هیدرولیک فقط با گاز واکنش میدهند و میتوانند مستقیماً در زیر هوا سفت شوند.